VEGAS Pro 21 + proDad Hide upgrade offer!
DISCLOSURE: Movie Studio Zen is supported by its audience. When you purchase through links on this site, we may earn an affiliate commission.

Solved Movie Studio 16 Platinum 4 seconds no audio

Movie Studio 16 Platinum 4 seconds no audio was created by 0outThere

Posted 13 Jun 2021 00:01 #1
Hi  I have the latest Windows 10 64.       when i have a video clip in the time line and i click play the cursor starts moving to the right. for the first 3-4 seconds there is NO audio even though the VU meters show that there is, then after 4 seconds i can hear the audio. This just happens with the first clip or if a clip is preceded with say a picture with no audio. so for some reason audio is being blanked.
Last Edit:02 Jul 2021 11:27 by 0outThere

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Replied by DoctorZen on topic Movie Studio 16 Platinum 4 seconds no audio

Posted 13 Jun 2021 11:18 #2
The first thing I recommend you try is a full program reset.
This often fixes weird problems that happen out of the blue.
It will default all settings back to factory defaults and delete the temporary files cache.
Instructions here:
www.moviestudiozen.com/doctor-zen-faq/573-how-to-reset-sony-software-to-default-settings#a1

After the rest, you may have to re-configure any custom settings you had before.
Make sure to start a new test project after the reset, and test this first before opening old/saved projects.

Regards
Derek
ℹ️ Remember to turn everything off at least once a week, including your brain, then sit somewhere quiet and just chill out.
Unplugging is the best way to find solutions to your problems. If you would like to share some love, post a customer testimonial or make a donation.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Not Allowed: to create new topic.
  • Not Allowed: to reply.
  • Not Allowed: to edit your message.
Moderators: DoctorZen
Time to create page: 0.767 seconds