Question Auto regions not previewing in Sound Forge

  • Posts: 2
  • Karma: 1
  • Thank you received: 0

Auto regions not previewing in Sound Forge was created by filtersweep

hi
i have noticed recently that when i want to use auto-regions that i cannot preview the slices/regions when i am trying figure out tweaking that file. All i get is the whole wave highlighted so it's pretty much guesswork.
i am sure i used to be able to do this. it's the tool in SF i use the most..
anyone got any thoughts?
thanks
18 May 2018 05:53 #1

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 3645
  • Karma: 59
  • Thank you received: 1315

Replied by DoctorZen on topic Auto regions not previewing in Sound Forge

Which exact version of Sound Forge are you using ?

What do you mean by "I cannot preview the slices/regions" ?
Are you talking about the Regions List ?
Go to View/Metadata/Regions List
This turns on the Region List and now you can preview each slice/region by pressing the play buttons on left.



This is what my window looks like in Sound Forge Pro 11, when I create auto-regions.



You could try a full program reset if what I have suggested doesn't work.
This will restore the program to factory defaults.
Instructions here:
www.moviestudiozen.com/doctor-zen-faq/573-how-to-reset-sony-software-to-default-settings

Regards
Derek
Remember to turn everything off at least once a week, including your brain, then sit somewhere quiet and just chill out.
Unplugging is the best way to find solutions to your problems.
Peace :)
18 May 2018 12:34 #2
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 2
  • Karma: 1
  • Thank you received: 0

Replied by filtersweep on topic Auto regions not previewing in Sound Forge

Actually i am not talking about audio previewing.
I am talking about visual feedback, open dialog , adjust parameters and see the markers where they will be before ok'ing.
i used to be able to do that, almost second nature.
now all i get is a highlight colour over the whole wave display and so it is more fiddly and trying to guess where abouts the markers will be inserted.
hope that is clearer...
20 May 2018 06:56 #3

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 3645
  • Karma: 59
  • Thank you received: 1315

Replied by DoctorZen on topic Auto regions not previewing in Sound Forge

Are you saying you are not seeing the Green Markers as shown in my 2nd screen shot ?

If this is not what you are saying, please upload a screen shot that shows what you are seeing.
Remember to turn everything off at least once a week, including your brain, then sit somewhere quiet and just chill out.
Unplugging is the best way to find solutions to your problems.
Peace :)
20 May 2018 12:59 #4

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Moderators: DoctorZen
Time to create page: 0.129 seconds

Make a Donation

Movie Studio Zen is a fully independent site and all our content is free. You can help support this site by making a PayPal donation.

MSZ Social Media

youtube  facebook  twitter

MSZ Security

MovieStudioZen.com

Copyright © 2019 MovieStudioZen.com.
All rights reserved.

Back to top